Početna / Blog / 5 razloga zašto Vaša kompanija treba brendirani merch

5 razloga zašto Vaša kompanija treba brendirani merch

16.05.2021.

Što je to brendirani merch?

Brendirani merch, odnosno marka, je bilo koji proizvod koji sadrži ime ili logotip marke. Uglavnom se koristi kao promotivni materijal na kongresima, team buildingu i slično.

Danas je poslovni svijet vrlo konkurentan. Svake godine čujemo o novom brendu. Da bi stvorili prisutnost i zaradili profit, tvrtke moraju smisliti kreativne načine za promociju svog poslovanja i ostvarivanje profita. Brendirana marka Vaše tvrtke izvrstan je alat za utvrđivanje identiteta marke i povećanja prodaje.

No, još uvijek postoje mnoge tvrtke koje nisu okusile uspjeh zahvaljujući personaliziranom merch-u. Zbog toga Vam mi donosimo 5 razloga zašto je sada pravo vrijeme da i Vaša kompanija napravi korak naprijed.

  1. Isplativa marketinška strategija

Glavni cilj svakog posla je ostvarivanje dobiti. U usporedbi s drugim oblicima oglašavanja kao što su televizija, radio, reklamni panoi itd., brendirani merch je isplativ način promocije kompanije. Što veću količinu kupite, cijena će biti manja. Budući da kupci promotivne proizvode mogu prenijeti na druge pojedince, reputacija marke uvelike profitira povećanjem broja dojmova.

Svjetski poznati startup Bellabeat

2. Instantno prepoznavanje brenda

Za svakog marketinškog djelatnika glavni je cilj izgraditi svijest o svakoj marketinškoj kampanji. Kada su ljudi svjesni marke, mogu je prepoznati odmah i vjerojatnije je da će kupiti istu.

Danas imamo mnogo mogućnosti proizvoda koje možemo brendirati. Svakako odaberite onu koja savršeno odgovara Vašem brendu. Također, dok dizajnirate brendirani merch, ne zaboravite na proizvod dodati logotip svoje kompanije jer su oni vrlo lako prepoznatljivi.

3. Djeluje kao posjetnica

Vizitke su sjajan način za predstavljanje posla potencijalnim klijentima. Iako su posjetnice uvijek bile bitan faktor, promotivni proizvodi su posjetnice novog doba. Gledajte to iz perspektive potrošaća. Ako Vam tvrtka koja Vas ne zanima ponudi posjetnicu, vrlo vjerojatno ćete ju odbiti. S druge strane, ako Vam ista tvrtka ponudi majicu ili šalicu, šanse da ju prihvatite su velike. Vjerojatnost za bacanje ovih predmeta su puno manje u usporedbi s papirnatom karticom.

Rađeno od najkvalitetnijih materijala i personalizirano po željama Bellabeat-a

4. Izgradite odnos s kupcima i sa svojim zaposlenicima

Uspjeh bilo kojeg posla uvelike ovisi o potencijalnim kupcima jer će na kraju oni biti ti koji će kupiti proizvode ili usluge. No, održavanje odnosa s kupcima jedna je od najvažnijih i najtežih aktivnosti koje poduzeće treba obavljati. Davanje promotivnih proizvoda potencijalnim kupcima ne samo da će dodati osobni pečat, već će ih i potaknuti da svoj brend upute svojim prijateljima i obitelji. Mnoge kompanije svojim zaposlenicima osiguravaju personalizirane proizvode od firme. Zamislite, casual Friday, zaposlenicima je dozvoljeno doći obučeno ležerno, u trapericama i hoodicama i svi zaposlenici nose hoodice sa Vašim logom. Genijalno, zar ne?

5. Pomaže u izdvajanju među konkurentima

Uz pomoć brendiranog mercha možete razlikovati svoju marku kako biste se jasno istaknuli među konkurentima. Kompanija s brendiranim merch-om učinit će vas privlačnijom kompanijom, zanimljivijom i posvećenijom u usporedbi s konkurentima koji oklijevaju ulagati u marketinške proizvode.

Također možete potaknuti svoje kupce da dijele slike Vašeg mercha na društvenim mrežama. To će Vam pomoći da dobijete više sadržaja, steknete veću vidljivost i uspostavite povjerenje među ciljanom publikom.

Modna Katedra tim Vam može pomoći u izradi personaliziranog mercha, našu ponudu artikala možete pronaći na slijedećem linku: https://modnakatedra.com/kategorija-proizvoda/katalog/