Početna / Blog / Brend "Pol Ure" jedan je od naših Kreatora, čijim zanimljivim vizualima nećete uspjeti odoljeti

Brend “Pol Ure” jedan je od naših Kreatora, čijim zanimljivim vizualima nećete uspjeti odoljeti

21.06.2021.

Kao što samo ime sugerira, autor Marco Perić će uvijek nastojati na satiričan, neobičan i kreativan način prezentirati sebe vama! To uspješno čini kroz razne vizuale i kolaže, čiji motivi variraju. Nešto više o samom dizajneru kao i njegovom brendu donosimo u današnjem blogu.

Tko stoji iza brenda “Pol Ure”?

Otočanin, točnije Hvaranin. Završen fakultet grafičkog dizajna u Zagrebu i Firenzi. Bavim se istime već nekih 7-8 godina. Osim toga, radim u turizmu i nautici, ljeta provodim na otoku, zime u Zagrebu. Bavim se raznim sportovima, uglavnom nogometom, plivanjem i vaterpolom.

Kako i kada se stvorila tvoja ideja?

Ideja se stvorila još na faksu, razmišljao sam konstatno da bih volio jednom izrađivati svoje majice, ideje sam zapisivao u bilježnicu ili gdje bih stigao, a neke sam nedavno i izrealizirao.

Gdje nalaziš inspiraciju i kako biraš motive?

Inspiraciju nalazim svugdje oko sebe, kada čujem ili vidim nešto što bi mogao biti komičan ili kul motiv na majici, zapamtim ga ili zapišem, pa ga kasnije razradim. Prvo u glavi pa zatim na računalu. Motive biram s lakoćom, često su to stvari koje mi prve sinu napamet.

Koliko utječe tvoja svakodnevnica na tvoje radove? Pripremaš li nove dizajne ili teme?

Moja svakodnevnica dosta utječe na moje radove, i pozitivno i negativno. Punim se raznim idejama u svojoj okolini, no problem je što mi je raspored veoma zgusnut te nemam uvijek slobodnog vremena da u miru napravim nešto kreativno za sebe. Ja uvijek u glavi imam pripremljene stvari, vrlo lako i brzo smislim nešto štosno, samo sam tip koji ne može biti u jednoj stvari konstantno, pa se zagušim sa svime, ali ne bunim se.

Kako ti je Modna Katedra pomogla u razvoju ideje?

Modna Katedra pomogla mi je iz razloga što ne moram brinuti o nabavci materijala, tiskari, dostavama, i reklamacijama. To je za mene velik ulog u koji ne mogu još ući. Na ovaj način, ja izrađujem dizajn, Modna Katedra ga printa te šalje. Proces je olakšan nekome tko nema uvjete za krenuti posve samostalno te dok mu je potrebna afirmacija.

Od kada posluješ s Modnom Katedrom i što bi poručio našim budućim Kreatorima?

Poslujem od zime 2020. kada sam se plasirao na web shop Modne Katedre. Budućim Kreatorima poručujem da im je to dobar način za pokazati svoje radove, izaći iz zone nesigurnosti u sebe, pokušati se afirmirati kroz svoju radove i na njima s vremenom krenuti zarađivati.

Bi li u budućnosti htio imati u svojoj ponudi još nešto osim majica, hoodica i postera?

U budućnosti bih volio imati svoj shop u kojem bi imao razno razne elemente koji zajedno tvore butik posebnoga đira, gdje se stilovi usko povezani uz moj stil (radova) mogu objediniti. Tu bih izlazio iz nekih okvira možda, jer ipak, to danas pali, no polako, step by step.

Ako i ti želiš postati jedan od naših Kreatora, slobodno se javi na Instagram @modnakatedra ili na mail petra@petramodnakatedra.com

Veselimo se da postaneš dio našeg tima!