Početna / Blog / Četiri pogreške koje biste trebali izbjegavati u prodaji vlastitih artikala

Četiri pogreške koje biste trebali izbjegavati u prodaji vlastitih artikala

20.08.2020.

Ako tražiš dodatni način zarade ili želiš prikupiti sredstva za neku neprofitnu udrugu ili organizaciju najbolje je rješenje da pripremiš kampanju u kojoj ćeš moći prodavati personalizirane artikle kao što su na primjer majice, hoodiece, platnene vrećice i slično. Kod ovakvih kampanja postoje greške koje se učestalo ponavljaju prilikom prikupljanja sredstava prodajom personaliziranih artikala, a mi ćemo ti otkriti te najčešće greške!

candid-blog-post

Greška #1

Plaćanje i izrada personaliziranih artikala unaprijed

Svaki izrađeni, a neprodani artikl velik je gubitak. U procesu tradicionalne prodaje personaliziranih artikala potrebno je uložiti u izradu artikala, iako ne postoji garancija da će se taj artikl prodati. Mi ti donosimo rješenje! 🙂 Artikle ne izrađujemo dok ih kupac ne naruči. Tek nakon izvršene narudžbe artikl kreće u izradu i šaljemo ga na adresu kupca. Na taj se način izbjegne skladištenje artikala te se osigurava siguran profit.

person holding black iPad
Izvor: Unsplash

Greška #2

Korištenje platforme za prikupljanje sredstava s velikim naknadama

Mnoge platforme za kreiranje i prodaju personaliziranih artikala naplaćuju visoke mjesečne ili godišnje naknade za prikupljena sredstva. S Modnom katedrom nema skrivenih naknada i u svakom trenutku možeš znati koliko je sredstava prikupljeno ili koliko iznosi tvoja zarada.

laptop computer on glass-top table
Izvor: Unsplash

Greška #3

Zaprimanje narudžbi

Ako si se ikad upustio u prodaju i zaprimanje narudžbi, znaš da s time dolazi puno gnjavaže, različitih načina plaćanja, različitih programa, proračunskih tablica i slično.

Kako bi se to izbjeglo najbolje je prikupljati sredstva putem platforme kao što je Modna katedra, jer naš tim za tebe preuzima taj dio posla. Mi za tebe otvorimo web shop, kupci mogu naručiti artikle online, a mi se bavimo izradom artikala, pakiranjem te ih dostavljamo na adresu kupca.

person giving brown box
Izvor: Unsplash

Greška #4

Suočavanje s povratima, povratom novaca i zamjenom robe

Prodaja artikala ili prikupljanje sredstava za neprofitnu organizaciju prodajom artikala sa sobom donosi neizbježna pitanja korisničkih usluga, ali i zamjenu veličine artikala ili povrat novca. Osim što oduzima puno vremena, procesi zamjene i povrata mogu na pojedinim platformama biti komplicirani. Iz tih razloga je više nego povoljno prepustiti brigu o tome nekom drugom. Modna katedra je platforma koja će se baviti e-porukama, problemima s korisnicima, povratima i zamjenama.