Početna / Blog / Intervju s Yellow Yurijem, kreatorom čiji rad se svidio i Eltonu Johnu

Intervju s Yellow Yurijem, kreatorom čiji rad se svidio i Eltonu Johnu

16.09.2022.

Kada nešto radite iz vlastitog gušta, sam produkt tog rada vam je nagrada. No, kada to prepozna osoba koja vas je inspirirala, dobijete još veću potvrdu da ste na dobrom putu.

Ovo je iz prve ruke iskusio Igor Jurilj, na našoj platformi poznat kao Yellow Yuri – Karlovčanin poznat po referencama pop kulture koje uspješno prenosi na maštovite vizuale. Igorov najnoviji vizual, nastao nakon suradnje Britney Spears s Eltonom Johnom na njegovoj poznatoj pjesmi “Tiny Dancer”, shareao je glavom i bradom Elton na svom Twitteru!

Svestrani Igor je urednik, profesor, novinar i ilustrator, a u javnosti se posebno istaknuo svojom aktivnošću u pokretu “Free Britney”, kada su njezini fanovi upravo njegovu ilustraciju nosili na prosvjedu ispred sudnice, a njegove vizuale su lajkali i sinovi Britney Spears.

Free Britney

Igorove vizuale možete pronaći u obliku hudica, majica i postera na Modnoj katedri, gdje je, osim vizuala omiljenih zvijezda, mnogo radova inspiriranih hrvatskim gradovima, poznatim osobama te domišljatim natpisima i ilustracijama. Zanimalo nas je kako pronalazi inspiraciju, koji je proces koji slijedi nakon ideje te kakav sadržaj traži u radovima drugih autora, a odgovore saznajte u nastavku.

Izbacio si novu kolekciju ilustracija, što ona predstavlja?

Nova kolekcija donosi niz slatkih, akrilnih minijatura panorama hrvatskih gradova u vedrim, pastelnim i pomalo dječjim bojama, a koje su mnogi tražili izvan dosadašnje ponude webshopa.

Od kuda inspiracija za nove radove?

Ne trebam previše objašnjavati ljepotu naše zemlje, kulture, tradicije i arhitekture. Putujući Hrvatskom, uvijek sam i izvnova turist kada se radi o divljenju prema onom što imamo.

Karlovac

I koja je tvoja najdraža pjesma Eltona Joha?

Naravno, Tiny Dancer. Zato sam i bio nadahnut nacrtati ovaj crtež!

Kako je nastala ilustracija?

Nekoliko dana prije objavljivanja službene verzije pjesme, Elton je podijelio naslovnicu dueta s fotografijama sebe i Britney kao djece. Ona kao mala balerina (što je i plesala kao klinka); a on kao osnovnoškolac starog kova za klavirom. Moj je crtež reinterpretacija u diznijevskom stilu, a smješteni su među krajolike zvijezdi na raketi svoje slave.

Kakav je osjećaj kada te ovako velika zvijezda shera na svojim mrežama?

Nevjerojatan i poticajan. Kao osobi koja je uvijek skeptična i samokritična prema svojim radovima, ovo je bila mala potvrda da je ponekad rad dobar i nesavršen.

Otkrij nam, top 3 kreatora na Modnoj katedri?

Pišem ti po zidu – slab sam na kolaže, a ovdje uz ukusni minimalizam i čistoću dolazi i doza jasnog humora. Odlični su!

Art za po doma – reinterpretacija kulturnih ikona

Mayara – također kolažem remiksira pop i art

Top 3 ilustratora ili ilustratorice koje pratiš?

Obožavam rad mladog ilustratora Domagoja Šokčevića s njegovim noirovskim i retro pristupom ilustraciji.

Lokalni Luzer (Angela Žapčić) kombinira pop-art i punk u svom potpisu.

Sara Gortan Spacenest – dječja bajkovitost s pomaknutim suptilnostima. Mljac!

Ća je život

Brzo na naš web – Yellow Yuri je osigurao 20% popust na vizual Eltona i Britney, kao i na ilustraciju Karlovac!

Hold me closer