BIO asortiman

Zašto treba kupovati proizvode organskog podrijetla? Bio pamuk mekaniji je, ugodniji za kožu, ima hipoalergenski učinak, ostavlja pet puta manje otpadnih voda od onoga konvencionalnog uzgoja. Tako su ga uzgajali naši stari prije kemijske revolucije kada je priroda još bila čista i nevina, tako treba i danas. Zanimljiva informacija je da svijet koristi 99% GMO pamuka, a organskog ima samo jedan jedini posto.

Organski pamuk siguran je odabir za kožu

Pri uzgoju organskog pamuka ne koriste se pesticidi ili umjetna gnojiva. Korov se ručno odstranjuje, a negativne se posljedice nametnika tradicionalno sprječavaju uz pomoć „dobrih“ insekata, poput – bubamara. Navedenim tehnikama uzgoja organskog pamuka dobiva se materijal za izradu tekstila bez štetnih toksina koji bi mogli iritirati osjetljivu kožu. 

Odjeća od organskog pamuka je izdržljivija i isplativija 

Odjeća šivana od organskog pamuka može potrajati i do 5 puta dulje od odjevnih predmeta izrađenih od konvencionalnih materijala. Izrada tekstila od organskog pamuka ne uključuje izbjeljivanje, bojanje, omekšavanje i korištenje raznih kemikalija koje oslabljuju sam materijal. Osim što povoljno utječe na izdržljivost odjeće od organskog pamuka, takva izrada „oslobađa“ kupce od doticaja s dodatnim tragovima potencijalnih toksina.

Kupnjom odjeće od organskog pamuka brinete o okolišu 

Što čistije i prirodnije okruženje važno je svima, a svjesnost o očuvanju prirodnih bogatstava postaje prioritet čovječanstva. Na neka je zagađenja vrlo teško utjecati, no zato možemo činiti male korake za dugoročnu dobrobit. Upravo je odabir svakodnevnih odjevnih predmeta od organskog pamuka izvrstan početak i dobar korak prema zdravijem načinu života, ali i ljepšem okolišu. 

Odabirom organskog pamuka potičete zdravije radne uvjete

Jeste li se ikad zapitali tko je sve zapravo sudjelovao u izradi majice ili hoodice koju ste kupili ili dobili kao poklon? U svim se fazama uzgoja organskog pamuka, izrade tekstila i šivanja odjeće oslobođene toksina krije upravo – dobrobit samih proizvođača i radnika. Nekonvencionalan način uzgoja i proizvodnje omogućuje zdravije radne uvjete, zdravstveno ispravniju vodu i plodnije tlo u okruženju u kojem se nalaze.

Direktno potičete razvoj “zelene” ekonomije 

Jačanje svjesnosti o benefitima odjeće od organskog pamuka može potaknuti dobre ekonomske promjene, ali i osnažiti brigu o prirodi. Osim toga, veća potražnja znači i veću ponudu. Odabirom i kupnjom takvih odjevnih predmeta zapravo omogućujete još više „zelenijih“ radnih mjesta, osiguravate očuvanje kvalitete voda, tla i zraka, a vašim najmlađima zdravije i sigurnije svakodnevne trenutke.

Budući da vjerujemo da je organski pamuk put prema boljoj budućnosti, upotrebljavamo samo najbolje dostupne materijale. Organski pamuk koji upotrebljavamo za naše proizvode od BIO PAMUKA čist je i nije pomiješan s uobičajenim pamukom. Nadalje, naš organski pamuk certificiran je po standardu organskog sadržaja OCS (Organic Content Standard. Kada god pronađete proizvod s oznakom BIO PAMUK, OCS jamči da je protok pamuka pažljivo provjeren i nadziran od samog izvora pa sve do gotovog proizvoda