Dodaci

“Svrha brendiranja je učiniti neki proizvod ili uslugu prepoznatljivom te joj povećati vrijednost na tržištu. Vrijednost se stvara na različite dostupne načine.

Brendiranje je jedno od temeljnih načela kako izgraditi uspješan biznis i poslovanje. Danas je brendiranje izašlo van svojih ustaljenih okvira i sasvim je normalno da i pojedinci grade svoje vlastite brendove. O značaju brendiranja govore razne uspješne priče oko nas pa je vrijeme da se objasnimo važnost pojedinih dodataka.

Privjesnice

Privjesnica ili privjesna etiketa su viseći dodatak nekom proizvodu. Perforiraju se u nekom dijelu kako bi se mogle privezati za određeni artikl ili proizvod. Malog su formata i tvrđeg papira, nerijetko se presavijaju, pa nekad izgledaju kao “mini” čestitke. Danas se rade na raznim tipovima tiskarskih strojeva – iz arka i iz role, i to u gotovo svim danas dostupnim tehnikama tiska. Privjesnice je moguće sto posto personalizirati te na njima koristiti dizajn, boje i tekst po želji. Privjesnica je izrađena sa rupicom na vrhu koja te pozicionira po želji. Privjesnice je moguće raditi u manjim nakladama.

Ušivnice

Jedan od dodatnih elemenata brendiranja proizvoda su ušivnice ili ušivne etikete. One mogu biti duple, preklope ili jednostrane. Tkane etikete se ušivaju u šav ili ušivaju direktno na odjevni predmet. Budući da se etikete rade na tkanom stroju treba izrazito biti pažljiv u pripremi samog dizajna te u odabiru kvalitetnih konaca koji će završni proizvod učiniti onako kako ste željeli. Ušivne etikete se mogu rezati laserom kako bi imale jednake rubove sa svih strana, mogu biti na ljepljivoj podlozi poznatijoj kao japanska folija ili bez ljeplive podloge te etiketa sa zapeglanim rubovima. Ušivnice se rade u većim nakladama.

U Predlošcima se nalazi gotova priprema za privjesne i ušivne etikete koje možete koristiti pri izradi vlastite etikete. Pripremili smo za Vas često korištene dimenzije. U Priprema materijala nalaze se tehničke informacije i uvjeti koji su potrebni za izradu etiketa.