DTG Tisak

DTG tehnika tiska

Razlozi za odabir izravnog tiska na majicama s odjećom

DTG je najčešća metoda izvođenja tehnike rada s kompleksnim dizajnom. Smatramo da su to umjetnička djela sa sitnim detaljima i / ili bogatih boja. Kvaliteta DTG ispisa može biti nevjerojatna. Ne samo da nudi realne detalje, već se može izvršiti i na bijelim ili obojenim haljinama.

Zbog male postavke potrebne, DTG je također tehnika odabira za ispis usluga na zahtjev. Ako vas to zanima, Modna katedra nudi i uslugu tiskanja majica na zahtjev .

Kada odabrati DTG ispis

  • Zahtjevi za umjetničko djelo fleksibilniji su od onih drugih tehnika
  • Nema naknada za postavljanje, jer je postupak ispisa automatiziran
  • DTG ispisuje “na tkanini ” na njemu – to znači da je konačni proizvod vrlo mekan na dodir
  • Svestran je – što znači da je kompatibilan s velikim brojem odjevnih predmeta

Pranje rublja: Budući da su tinte koje se koriste za DTG na vodenoj osnovi, nakon nekoliko pranja mogu malo izblijediti. Ova tehnika se zbog toga često koristi za izradu vintage majica. Ako vam je dugo važan živopisni šareni otisak važan, umjesto toga preporučujemo uporabu sitotiska.

  • Kada vam trebaju male narudžbe od 20 – 50 komada
  • Kad imate složen dizajn – mnogo boja i zamršenih detalja
  • Kad vam treba brz preokret

Korak 1

Na odjeću se raspršuje tekućina za prethodnu obradu kako bi se pravilno postavila tinta na tkaninu. Ponekad je ručno, a ponekad automatizirano.

Korak 2

Da bi se tekućina za prethodnu obradu pravilno postavila, odjeću je potrebno ostaviti neko vrijeme da se osuši. Neki se koriste sušilicom za puhanje da se brže osuše.

Korak 3

Pomoću posebnog softvera umjetničko djelo pretvara se u kompatibilnu datoteku. Da biste postigli najbolje rezultate, umjetnička djela moraju se pohraniti u najmanje 300 DPI.

Korak 4

Kako bi se izbjegli bijeli razmaci, odjevni predmet mora biti potpuno ravan. Jedna bora na pogrešnom mjestu može upropastiti cijeli postupak.

Korak 5

Jednom kada je sve postavljeno i učinjeno, preostaje samo tiskanje. Proces je spor u usporedbi s drugim tehnikama tiskanja.