Sitotisak

Sitotisak

Razlozi za odabir sitotiska

Sitotisak tehnika zahtijeva vrijeme za podešavanje stroja i izradu ekrana, ali nakon što se postavi temelj – sito kalup, proces proizvodnje je prilično brz i povoljan.

Otisci su svježi, glatki i dugotrajni (ponekad i do 20 godina). To su razlozi zbog kojih sitotisak postaje toliko omiljen kod profesionalaca u djelatnosti tiskanja majica.

Iako postoje troškovi postavljanja i minimalne količine narudžbe, ukupna cijena po jedinici je najniža.

Kada odabrati sitotisak

  • Kad trebate ispisati 50 ili više jedinica. Za manje od ovoga, preporučili bismo drugačiju tehniku. Kao DTG, na primjer.
  • Vaš se dizajn sastoji od 1 do 4 boje. Imajte na umu da je svaka boja različit zaslon, tako da se troškovi eksponencijalno povećavaju sa svakom dodatnom bojom.
  • Različite veličine ne povećavaju troškove. Cijene sitotiska izračunavaju se prema dizajnu, broju boja i količini, ali ne prema vrsti. To znači da biste mogli naručiti 50 odjevnih predmeta različitih veličina ili boja sve dok je isti ispis.
  • Potencijalno možete ispisati bilo koji odjevni predmet.

Korak 1

Prvo napravite dizajn. Važno je da bude jednostavno jer sitotisak nije kompatibilan s gradijentima boja i malim detaljima.

Korak 2

Procesom foto emulzije dizajn se prenosi na zaslon (Za svaku boju u dizajnu mora se stvoriti različit zaslon).

Korak 3

Stavite odjeću ispod ekrana. Zaslon je prekriven odgovarajućom tintom (što je više bolje) i ravnomjerno ga rasporediti po cijeloj površini.

Korak 4

Ručno ili ne, čistač gura tintom kroz mrežicu na zaslonu, dopuštajući tvarima da prođu tamo gdje dopušta.

Korak 5

Ako dizajn ima više boja, koraci 3 i 4 ponavljaju se za svaki ton. I za svaki se moraju stvoriti različiti zasloni.

Korak 6

Nakon nanošenja dizajna, ostaje samo da se tinta osuši i stavi na tkaninu. Ponekad se koristi poseban mehanizam sušenja tj tuneli koji na sebi imaju ugrađene grijače.