Štikanje – vez

Stik

Razlozi za odabir štikanja – veza

Zašto? Ispisi mogu ponovno stvoriti manje detalje i kombinirati boje na zamršeniji način od vezanja. Pa zašto se gnjaviti? Vez je izdržljiv, ima karakter i općenito više privlači pažnju. Od svih tehnika koje se koriste za personaliziranje odjevnih predmeta, ona je do sada najtrajnija. Moderne niti i strojevi mogu proizvesti ukrase koji mogu izdržati višegodišnje trošenje i pranje. Tu je i dodana tekstura koju ispis nikada ne može postići.

Kad prvi put pomislimo na vez, često pomislimo na logo pozicioniran na lijevoj strain prsa na polo majici. Zbog ogromne popularnosti marki poput Lacoste  ili Ralph Lauren nije čudo zašto. Ali vezenje je sposobno za mnogo više. U osnovi, svaka vrsta odjeće i / ili odjevnog predmeta * može se veziti, a danas su nove tehnologije kao što je 3D vezenje mogućnosti nebrojene.

* Ne preporučuje se za tanke materijale ili tkanine koje se previše istežu poput likre.

Najtipičnije vrste odjeće koja se vezuje su: školske uniforme, radna odjeća, sportska odjeća, bejzbol kape, polo majice za bilo koju svrhu

Korak 1

Stroj čita datoteku i ‘uči’ kako veziti umjetničko djelo.

Korak 2

Dizajn se prenosi na stroj gdje se interpretira i računalo ‘uči’ kako veziti umjetničko djelo. Ovo je brz korak.

Korak 3

Stroj počinje veziti. Boje se dodaju u slojevima. Jedno po jedno, ali i nekoliko odjevnih predmeta može se ispisati istovremeno, što ga čini brzim.

Korak 4

Jednom kada je stroj završen, dorade se izvode ručno. To može uključivati ​​uklanjanje suvišnih niti ili bilo kojeg drugog potrebnog koraka.

Korak 5

Za razliku od tiska, za vez nije potreban period sušenja. Kad to učinite, odmah spakiramo odjeću i otpremimo ih na kućni prag.