Transfer printing

Transfer printing

Zašto odabrati prijenos ispisa

Transfer printing je prijateljska i svestrana tehnika ispisa koja omogućava velike mogućnosti kada je riječ o personalizaciji odjeće. Postoje različite vrste prijenosa, ali većina njih može ispisati cjelovite i detaljne dizajne.

Prilično je jednostavno, a oprema je relativno jeftina, posebno u usporedbi s DTG-om (izravnim tiskanjem odjeće) koji također može reproducirati kvalitetne, složene slike. Iz tog razloga, to je jedna od najboljih tehnika za ispis u boji.

Nešto zbog čega se transferni tisak izdvaja od ostalih su njegovi posebni efekti. Prijenosom možete stvoriti otiske sa svjetlucavim, fluorescentnim, metalik, filcima i mnogim drugima. Mogućnosti su gotovo beskrajne.

Da sve nadoknadim, prijenos se može upotrijebiti na gotovo bilo kojoj vrsti tkanine. Za razliku od sitotiska i DTG-a koji su vezani za odjeću na bazi pamuka, ova je metoda kompatibilna s gotovo bilo kojim dijelom, uključujući poliester, sportsku odjeću od lycra, vodootporne i jakne.

Budući da se najprije ispisuje na papiru, a zatim prenosi na odjeću, ova tehnika omogućuje detaljnije detalje od ostalih.

Korak 1

Prvo, dizajn mora biti ispisan na prijenosnom papiru. Budući da je papir manje porozan od tkanine, može utisnuti oštrije slike i dizajne.

Korak 2

Odjeća se stavlja u toplinsku prešu i “prethodno zagrijava'”. Ovaj postupak rasteže odjeću i olakšava dizajn da se “zalijepi”.

Korak 3

Prijenosni papir postavlja se na mjesto gdje je dizajn namijenjen ispisu. Mora biti ispružen i stabilan da se ne može kretati pod pritiskom.

Korak 4

Pomoću preše, papir i odjeća drže se zajedno nekoliko sekundi. To je moment kada se dizajn prenosi pretapanjem tinte.

Korak 5

Nakon nekoliko sekundi pod pritiskom (oko 15 sekundi), odjeća se stavlja na stranu da se ohladi. I najmanja greška prouzročit se krivim ispisom.

Korak 6

Zadnji korak je uklanjanje papira za prijenos. Ukoliko je sve dobro prošlo na odjeći bi trebao biti pripremljeni ispis.