Početna / Blog / Kako s dizajnerom stvoriti dizajn za odabrani artikl

Kako s dizajnerom stvoriti dizajn za odabrani artikl

13.08.2020.

Oni koji su pokušali znaju da dizajnirati majicu ili bilo koji drugi artikl nije niti malo lak zadatak. Kreiranje dizajna može biti zastrašujuće, pogotovo ako ti nedostaju vještine dizajniranja ili raznovrsni računalni programi. Kada odlučiš kreirati dizajn s profesionalnim dizajnerom imaj na umu da je važno objasniti mu svoje želje u detalje i ustupiti mu sve potrebne informacije kako bi konačni rezultat bio uspješan.

U nastavku donosimo nekoliko savjeta kako imati bezbolnu i uspješnu suradnju s dizajnerom!

person holding brown pencil
Izvor: Unsplash

Kreiraj sažetak s najvažnijim informacijama

Prvi korak uspješno kreiranog dizajna svakako je komunikacija između tebe i dizajnera. Važno je da jasno definiraš svoje želje kako bi dizajner mogao kreirati dizajn onako kako je zamišljen. Iako kreiranje dizajna ponekad izgleda jednostavno, to je vrlo složen i dugotrajan proces.

Svakako je dobro da napraviš popis dizajnerskih elemenata koje želiš imati u svom dizajnu. Također, ako si već odabrao boje artikala ili boje koje će sadržavati dizajn važno je to naglasiti dizajneru. Nadalje, od iznimne je važnosti reći dizajneru kakva da atmosfera i raspoloženje prevladavaju u dizajnu, kao na primjer ”razigran”, ”ženstven”, ”cvjetan”, ”art deco” i slično.

Dobar sažetak mora biti dobro organiziran, kratak, informativan i jasan. Kada pošalješ sažetak dizajneru dogovori s njim sastanak nakon što sam pročita tvoj sažetak kako biste mogli riješiti sve nejasnoće i nedoumice.

sticky notes on paper document beside pens and box
Izvor: Unsplash

Prvi pregled dizajna

Kada ti dizajner pošalje prvi pregled dizajna uzmi si dovoljno vremena za proučavanje istog. Zapiši što ti se sviđa, a što ne, kako bi dizajner mogao napraviti potrebne preinake. Komunikacija između tebe i dizajnera od iznimne je važnosti u svakom koraku kreiranja dizajna, stoga pošalji jasnu i preciznu povratnu informaciju o novom dizajnu. Ako ti se nešto na dizajnu ne sviđa, obrazloži zašto, kako bi preinaka i konačni dizajn bili uspješni i prema tvojim potrebama.

assorted-color abstract painting
Izvor: Unsplash

Finalizacija tvog dizajna

Kada dizajner preuzme povratnu informaciju uradit će preinake na dizajnu prema uputama koje su dane. Kako bi rad s dizajnerom bio uspješan i bezbolan, pridržavaj se naših savjeta. 🙂

Nakon što prihvatiš i odabereš konačni dizajn, biraš artikle na koje taj dizajn želiš plasirati kao i boje tih artikala. Nadalje, odabireš opis i fotografije za web shop i tvoj dio posla već je odrađen. Tisak i dostavu preuzimamo mi, na tebi je samo da zaradiš.