Početna / Blog / Koja je idealna vrsta tiska za vaš brend i merch?

Koja je idealna vrsta tiska za vaš brend i merch?

29.01.2021.

Vjerujemo da vam je vrsta tiska znanstvena fantastika, posebice ako ste tek započeli graditi svoju priču i brend. Odabir tiska na vaš proizvod ovisi o tome od kojeg je materijala, koliku kvalitetu želite prodati te na koji način prodajte. Bitno je sagledati više strana prije nego što odlučite koji je tisak savršen za vas.

Tip prodaje komadno ili na količinu

Neki brendovi poput našeg kreatora Pišem ti po zidu, u ponudi imaju velik izbor vizuala za kupca. Tako je Pišem ti po zidu odlučio prodavati komadno jer jednostavno ne možete znati koji će vizuali biti više prodavani od drugih. Kako bi zadovoljili želje kupaca odlučili su se na komadnu prodaju. Što to znači u praksi? Ovaj brend koristi tehniku digitalnog tiska jer se jednostavno i za dobru cijenu vizual aplicira na njihove proizvode. Na primjeru mercha za fakultete, koji prikupljaju veći broj narudžbi – preko 70 komada, možemo predstaviti tehniku sito tiska. Sito tisak je povoljniji ako imate veliki broj narudžbi, ali je svakako najkvalitetniji tisak kojim tiskare garantiraju fantastičnu kvalitetu tiska nakon mnogih pranja pa čak i do dvije godine korištenja proizvoda.

Koje su to sve vrste tiska?


DIGITALNI TISAK
Definicija digitalnog tiska je moderna tiskarska tehnologija koja ksenofotografskim postupkom pomoću lasera prenosi zadani motiv na papir. On znatno pojednostavljuje tiskarski poces, jer omogućuje otisak malih i srednjih naklada, bez izrade filmova i ploča kao što je slučaj u offsetnom tisku. Prednosti su mala naklada, brzina i kvaliteta otiska i vlastiti dizajn.

SITOTISAK
Sitotisak je metoda rada pomoću sita. To je svila napeta na okvir na kojoj je prethodno snimljen željeni motiv. Povlačenjem boje preko svile sitne čestice boje prolaze na željeni predmet i tako ostavljaju otisak zadanog motiva.
Boje koje se koriste u sitotisku imaju iznimno dug vijek trajanja i punoću na skoro svim tvrdim materijalima kao što su plastika, metal, drvo, guma, staklo, keramika i na tkaninama.
Sitotisak se najčešće koristi za majice, torbe, ruksake, kape, vrećice i ostale promotivne artikle kad su za to ispunjeni uvjeti.


Termo tisak (Heat Printing)
Svaka aplikacija zahtjeva posebnu tehnologiju kod prijenosa dizajna ovisno o materijalu na koji se taj dizajn otiskuje. Termo tisak je jednostavna tehnika ukrašavanja raznih tekstilnih i ne tekstilnih materijala ljepljenjem aplikacije termo postupkom. Ova se tehnika u većini slučajeva koristi kao postupak prijenosa aplikacija na tekstil gdje se kao medij koriste razne termo i print/cut folije rezane ili printane na strojevima iz role ili rezačima folija.


Koji su proizvodi koji se rade ovom tehnikom?
Termo tisak se najćešće koristi u sportskoj industriji kod tiska natpis, naziva ili brojeva, u modnoj industriji se koristi za ukrašavanje raznih vrsta tkanina, raznim vrstama folijama, u tu skupinu spadaju glitter i stretch folije, flex i flock folije, razne effect folije te florescentni i reflektirajući materijali i još mnogo toga.

Modna Katedra tim zajedno sa svojim klijentima odabire idealan tip tiska ili pak kombinaciju tiska za mercha. Koje artikle imamo u svojoj ponudi možete provjeriti ovdje, a za više pitanja javite nam se putem maila ili naših društvenih mreža.

Izvor: http://www.tiskara.info/tisak.aspx / https://geadata.hr/usluge/termo-tisak-majice-dresovi-sport/