Početna / Blog / Najbolje aplikacije za produktivnost

Najbolje aplikacije za produktivnost

30.05.2022.

Ponekad nam je potrebna motivacija ili pomoć s organizacijom vremena. Neovisno o tome jeste li student, radite li posao u kojem je presudna dobra organizacija ili vodite vlastiti posao, ovi alati sigurno će vam pomoći u trenucima kad sve postane kaotično.

  1. Za organizaciju

Aplikacija Todoist prečica je za organizaciju projekata pomoću to-do lista, dodjele zadataka i planiranja. Pruža mogućnost praćenja dnevnih, tjednih i mjesečnih zadataka, praćenja napretka, stvaranja ciljeva, razvrstavanja različitih tema te dodavanje više sudionika u određeni projekt, što je izvrstan način za timski rad.

2. Za kreativce

Ukoliko ste vizualan tip, koji pri učenju ili organizaciji posla koristi boje, slike, mentalne mape i crteže, Milanote će vam savršeno odgovarati. On je namjenjen kao alat za stvaranje vizualnih mapa, moodboardova i vlastitih mapa fotografija za inspiraciju pojedinih projekata. Svaki poseban projekt zamišljen je kao “ploča” koja vam omogućava pohranu inspiracije, dodavanje bilježaka i to-do lista.

3. Za koordinaciju društvenih mreža

Održavanje aktivnih profila na relevantnim društvenim mrežama može biti važan dio marketinške strategije, no oduzima i dosta vremena. Stoga postoji mnogo aplikacija koje pomažu u tome i štede vam vrijeme. Jedna od njih je i Buffer čiji je glavni cilj organsko povećanje publike. Ova aplikacija pomaže u stvaranju i organizaciji rasporeda objava, istovremeno vodeći analize i praćenja trendova.

4. Za veće timove

U slučaju veće grupe ili tima, potrebna je dobra koordinacija i uspješan način komunikacije. Asana je odličan način za sagledavanje šire slike, istovremeno pazeći da svaki pojedinac zna svoje zadatke te ima platformu za praćenje vlastitog napretka, kao i napretka projekta. Izvrsna je kao početna točka svakog projekta, a sadrži i mogućnost integracije s mnogim drugim aplikacijama, poput e-mailova, aplikacija za pohranu ili aplikacija za komunikaciju. Možda poznatija aplikacija vrijedna spomena je i Trello, koji jednako dobro funcionira za timove i za pojedince.

5. Za odmor i rad na sebi

Na poslijetku, ne smijemo izostaviti najbitnije od svega – za produktivnost je presudno osjećati se zdravo i zadovoljno. Za sve one koji trebaju pomoć i podsjetnik kako bi fokus držali na sebi, aplikacija Calm mnogima se pokazala kao odličan način usklađivanja uma i tijela. Ovisno o fokusu koji odaberete na početku, aplikacija nudi rad na snu, pomoć sa stresom ili pronalazak ravnoteže, a sve kroz slušanje masterclassova, opuštajuće zvukove i meditaciju ili pomoć sa pronalaskom zdravog ritma sna.