Početna / Blog / Pamučne maske, jedno veliko DA!

Pamučne maske, jedno veliko DA!

01.11.2020.

Ove godine smo, čini se, osuđeni na distancu i to s maskama na licu u gotovo svakoj prostoriji u kojoj smo okruženi ljudima. Pa da nam novo normalno bude normalno, naravno moramo paziti kakve maske stavljamo na lice, ali priznajmo si, kako one i izgledaju.


Prakticiranje društvene distance je najbolja stvar koju možemo učiniti kako bi usporili širenje COVID-19, a Nacionalni stožer civilne zaštite savjetuje nam da na javnim mjestima, onima na kojima je teško održati mjere društvenog distanciranja, nosimo zaštitnu masku za lice te često peremo ili dezinficiramo ruke.
Sve veći porast broja zaraženih diktira nova pravila, a ova gore navedena su osnova s kojom ćemo još neko vrijeme živjeti.


Zašto kupiti pamučne zaštitne maske?

Odmah ćemo reći kako pamučne maske i dalje ne jamče to da se nećete zaraziti ili prenijeti virus, pogotovo ako ih koristite na malo drugačiji način od propisanog. Maske su svakako mjera koju treba poštivati i treba ju shvatiti ozbiljno.
Već smo primijetili u prirodi, na moru, na livadi, u šumi velik broj jednokratnih maski koje su samo bačene. Koliko god nam pomažu, moramo paziti na prirodu oko sebe da ju dodatno ne uništavamo s onime što nam danas pomaže u zaštiti svojih i tuđih života.


Zato preporučujemo 100% pamučne zaštitne maske, koje su dvoslojne i koje su domaći rad. Naše su pamučne maske prošle test sa svijećom, jako su ugodne i mekane, a šiva ih jedna gospođa iz Zagreba, svaki komad po narudžbi i svaki je custom za vas. U ponudi je velik broj dezena, a ubacili smo u ponudu i family pack:
1. Family pack 4 = 92kn
2. Family pack 8 = 164kn
3. One peace = 25kn

Kako se peru pamučne maske?

Pamučne maske trebale bi se prati nakon svakog nošenja, dok bi se one medicinske trebale mijenjati minimalno svaka tri sata novom maskom. Nije dovoljno samo imati masku, važno ih je pravilno tretirati i mijenjati, iskuhavati ih i nikako na njih stavljati umekšivač. Time samo uništavamo sluznicu nosa te direktno udišemo kemikalije koje nisu za naše tijelo. Osim funkcionalnosti, brojni brendovi veliku pozornost posvećuju i izgledu maski koje su ukrašene različitim printevima. Ako niste sigurni gdje kupiti maske za lice za sebe i svoju obitelj, bacite pogled na naš web shop i nabavite svoj – suvenir 2020 i budite odgovorni.