Početna / Blog / Zašto postati Kreator u Modnoj Katedri? Igor Jurilj, vlasnik brenda Yellow Yuri vam donosi odgovore

Zašto postati Kreator u Modnoj Katedri? Igor Jurilj, vlasnik brenda Yellow Yuri vam donosi odgovore

14.06.2021.

Yellow Yuri jedan je od Kreatora na stranici Modne Katedre, ilustrira popularnu kulturu u kojoj je odrastao i u kojoj se nalazi. Od glazbe, filma do hrvatske književnosti u boje i konture stavlja ono što mu provocira maštu i ispunjava svakodnevicu. Crtež je njegov medij komunikacije koji nadilazi granice, gramatiku i vokabular: jezik ljudskih bića. U današnjem blogu saznajte nešto više o brandu Yellow Yuri, kao i o njegovom stvaratelju.

Tko stoji iza brenda Yellow Yuri?

Igor Jurilj, momak koji zaustavlja vrijeme crtanjem još od vrtića, a koji je imao desetljeće dugu pauzu od toga. Eto i tu te onda još pojedu godine 🙂

Gdje nalazite inspiraciju i kako birate motive?

Pop-kultura je moja neistražena džungla u nastanku i nestanku, pa nekako ono što konzumiram u dokolici postanu moji motivi u kreativi. Prije svega to je onaj sadržaj u koji bježim iz surove svakodnevice.

Odlučili ste svoje vizuale prebaciti i na postere. Zašto?

Neki motivi naprosto budu skladan dodatak pejzažu zidova prostora u kojima živimo, radimo, provodimo vrijeme, a kako se radi pretežno o kolažima, oni su kao slojeviti kolač gdje svaki element ima svoje okuse, boje, ideje i važnosti. Na svoje plakate gledam kao na pripovjetke u kojima vizualni elementi prenose misli, tajne ili poruke.

Aktivni ste u pokretu #freebritney te su Vaši vizuali postali poznati po cijelom svijetu, recite nam nešto o tome?

Zahvaljujući društvenim mrežama, danas lako preskačemo barijere geografije i vremena: cijeli nam je svijet na dlanu, pa tako trenutačno možemo biti aktivni i društveno angažirani iz ugode vlastitog prostora doma. #FREEBRITNEY je aktivistički pokret prema legendi pop-glazbe Britney Spears koja je pravno obespravljena zbog koruptivnog sustava. Iako je ona glavno ime pokreta za revidiranje pravnog skrbništva nad odraslim osobama, njen je slučaj jedan od mnogih u Americi. Pokret je u dvije godine donio ozbiljne rezultate na sudovima, a i oči svijeta usmjerio na eksploataciju nekoć najutjecajnije i najpoznatije glazbenice koja je bila tapeta i soundtrack djetinjstva i adolescencije mnogih generacija.

Od kada poslujete s Modnom Katedrom, i zašto biste nekom Kreatoru preporučili da nam se pridruži?

S Modnom Katedrom sam u vezi od proljeća 2021. godine i preporučujem ju upravo zato jer se radi o domaćem start upu koji cijeni kreativce, a to najbolje odražavaju u izuzetnoj komunikaciji sa suradnicima. Pritom plasiraju visokokvalitetne proizvode s velikom dozom ukusa.

Kako Vam je Modna Katedra pomogla u razvoju ideje?

Svakako omogućuje komunikacijsku platformu prema publici, a i usmjerava kreativni rad u smislu prilagodne vrsti proizvoda.

Biste li u budućnosti htjeli imati još neke proizvode osim majica, hoodica i postera?

Veliki sam obožavatelj različitih vrsta naljepnica i privjesaka, kao i bilježnica pa nekako maštam u tom smjeru s Modnom Katedrom.

Ako i Vi želite postati jedan od naših Kreatora, posjetite našu web stranicu https://modnakatedra.com/kreiraj-vlastiti-web-shop/ ili se javite na mail petra@modnakatedra.com