Početna / Blog / Kako fotografirati proizvode za svoj brend? Predstavljamo vam 5 najboljih načina

Kako fotografirati proizvode za svoj brend? Predstavljamo vam 5 najboljih načina

24.11.2020.

Imate svoj brend, ideju, veliku ljubav prema svom poslu, ali nekako vam fotografije nisu – baš nešto? Često pratite druge na Instagramu, Pinterest je vaša dnevna doza inspiracije. Ako niste angažirali profesionalnog fotografa, što predlažemo da za velike kampanje i učinite jer time još više ulažete u svoj brend, onda se možete baciti u testiranje svojih znanja i kreative u svijetu fotografije. Donosimo vam par savjeta kako fotografirati svoj brend, odnosno proizvode.

Bitno je reći kako sve što radite mora imati emociju. Ok, ne mora sve, ali živimo u svijetu kada vas pratitelji i kupci ili vole ili ne vole ili pamte ili ne. A najteže je privući pažnju, posebice kada ste na početku. Fotografija je jedan od najstarijih alata u promidžbi – bilo čega. Ona je jako važna kada imamo proizvod koji želimo prodati. Fotografiranje proizvoda je od odlučujuće važnosti za brend tvrtke i prodaju.

Fotografija je jaaako bitna kada se bavite online prodajom, posebice je bitna za vaš webshop. Što je fotografija bolja, autentična i realistična, to će vam kupac više vjerovati. Uz fotografiju ne bi trebao izostati i dobar opis proizvoda, upute za korištenje, cijena, dimenzije. Sve informacije koje će vas kupci svakako pitati i sami. Dajte im odgovore na sva pitanja – odmah.

Fotografija proizvoda opisuje puno toga, svojstva kao što su veličina, oblik, boja i način na koji se proizvod koristi. Postoji mnogo načina kako fotografirati proizvode. Od jednostavnog fotografiranja u studiju, do lifestyle fotografije, načina korištenja proizvoda, fotografiranja grupe proizvoda, ambalaže i tako dalje. E sada, kako napraviti dobru fotku?

Ovo je 5 uobičajenih načina fotografiranja proizvoda:

  • Fotografiranje proizvoda u jednostavnom studijskom okruženju
  • Fotografije proizvoda na bijeloj pozadini
  • Grupiranje proizvod
  • Proizvodi i lifestyle akcijska fotografija
  • Fotografiranje detalja proizvoda

1. Fotografiranje proizvoda u jednostavnom studijskom okruženju

Fotografiranje proizvoda je postalo jako tražena usluga, a razlog tomu je jednostavan. U svijetu online kupovine, gdje su se prodaja proizvoda broji u milionima, nastala je potreba za kvalitetnom i čistom produkt fotografijom. Razni načini fotografiranja proizvoda zahtjevaju razne pristupe, kako bi se određeni proizvod prikazao u pravom svjetlu. Na primjer, boca žestokog alkoholnog pića će zahtjevati drugačije osvjetljenje nego kutija hrane za pse. To je zato jer su materijali i teksture ta dva proizvoda različiti.

2. Fotografije proizvoda na bijeloj pozadini

Bijela pozadina je najčešća od svih, postoji nekoliko razloga za to. Prvi razlog je kako bi se prikazao proizvod koji izgleda kao da pluta na pozadini. Uz pomoć programa kao što je Photoshop, selekcijskim postupkom se fotografija proizvoda se izreže i zalijepi na čistu bijelu pozadinu. Ovaj način fotografiranja proizvoda koriste mnoge online trgovine, poput Amazona i sličnih.

3. Grupiranje proizvoda

Fotografiranje grupe proizvoda je prikazivanje više opcija kupcu. To može biti kolekcija ženske šminke, koja može sadržavati razne varijante proizvoda iste linije, ili isti proizvod koji dolazi u više varijacija.

4. Proizvodi i lifestyle akcijska fotografija

Fotografiranje proizvoda u kontekstu prikazuje kako se proizvod koristi na način za koji je proizvod dizajniran. U isto vrijeme fotografija prikazuje omjer veličine samog proizvoda i ženske ruke.

5. Fotografiranje detalja proizvoda

Uglavnom serija fotografija detalja, koji prikazuju svojstva proizvoda iz svih kuteva. Fotografije detalja prikazuju kvalitetu, teksturu materijala i važne detalje proizvoda, kao što su unutrašnja podstava ženske torbice, kopča na ogrlici ili vez rokovnika ili u ovom slučaju, etiketa proizvoda.

Savjete prenijeli sa Bonk visuals, a više saznajte ovdje: https://www.bonkvisuals.com/post/10-nacina-fotografiranja-proizvoda