FAQ

OPĆA PITANJA

1. Šta nudimo?
Nudimo gotov brending širokog raspona tekstila t-shirt, polo majice, hoodie i sweatshirt asortimana s dodatnim elementima, poput etiketica i ušivnih elemenata

2. Imate li Katalog?
Naš Katalog možete pronaći na linku KATALOG. Za Informacije o cijenama i dodatni info molim da nas kontaktirate e-mailom na info@modnakatedra.com ili pored artikla za koji ste zainteresirani ispunite kontakt formu.

3. Nudite li garanciju na proizvode?
Ukoliko napravimo grešku na otisku ili majica dođe s greškom, na naš trošak ćemo izraditi novi artikl. Za greške s veličinama i krivom odabranom bojom ne preuzimamo odgovornost.

4. Koliko dugo postoji Modna Katedra?
Osnovani smo 2013. godine i iza sebe imamo više od 20.000 prodanih brendiranih artikala i više od 180 različitih projekata.

5. Koja je minimalna narudžba?
Minimalna narudžba ovisi o artiklu i tehnici ispisa. Redovni minimum je 10 komada, no zbog skupoće izrade i bolje cijene na bulk narudžbe preporučamo izradu većih količina.

6. Da li je cijena niža ukoliko se naruči veća količina?
Da, što više naručite, niža je cijena.

7. Mogu li naručiti manje od minimalne količine?
Možete naručiti manje od minimalne količine, no u tom slučaju će cijena po artiklu biti znatno viša. Za detaljnije informacije molimo da nam se obratite kako bi mogli pronaći najbolje rješenje.

8. Prodajte li majice bez tiska?
Da, prodajemo. Za cijene i mogućnosti javite nam se emailom.

ZA KREATORE:

1. Koju vrstu tiska koristite?
Vrsta tiska koju koristimo je DTG (direct on garment). DTG je veliki printer gdje majica ulazi u printer (slično kao i papir), posebna tinta se izlijeva na majicu i stvara se otisak. Prednost je što je moguće bilo što otisnuti, od nečije slike do ilustracije te što je moguće raditi jednokomadno, odnosno On demand. DTG tisak koristi velika većina brendova koji se mogu pronaću u shopping centrima

2. Možemo li napraviti probni uzorak?
Uzorak je moguće napraviti. Potrebno je dostaviti dizajn (jpg ako je na bijeloj majici ili png ako je majica u boji, minimalne kvalitete 300dpi). Cijena uzorka je MK nabavna cijena navedena pored svakog artikla u prezentaciji.

3. Postoji li limit za probne uzorke?
Ne postoji limit za probne uzorke s obzirom da je cijena definirana kroz Prezentaciju.

4. Imam svoj dizajn, koji su uvjeti?
Dizajn dostavlja Kreator. Ukoliko je ideja tisak na tamne artikle (sve osim bijele), potrebno je dostaviti u png formatu, minimalne kvalitete 300dpi. Za bijele majice je moguće u jpg ili png formatu. Veličina dizajna ovisi o veličini artikla, ali najveća moguća ploha je A3.

5. Šta je to DPI, rezolucija i stvarna veličina dizajna za printanje?
Rezolucija je veličina pixela na ekranu, najčešće se prikazuje u omjeru visine i širine. Primjerice, monitor koji je 1920×1080 znači da ima 1820 pixela po dužini i 1080 pixela u stupcu. DPI je broj točkica na inču. Više točkica znači bolja kvaliteta (bolja oštrina slike). Stvarna veličina je točna dimenzija otiska dizajna na majici. Pritom je bitno pripaziti da se povećanjem dizajna ne smanji DPI jer je moguće da će ispis na majici biti loš.

6. Kako se računa moj profit kao Kreatora?
Kreator nakon što odabere artikl i boju artikla dostavlja dizajn. Ukoliko je dizajn s obje strane, cijena se povećava za 25kn plus PDV. Iznimka su mali otisci. Cijena dodatnog malog otiska je na upit. Kreatorova zarada se računa na način da se pomnoži broj prodanih komada u tom mjesecu s razlikom u cijeni između nabavne i Kreatorove cijene. Kalkulator za izračun moguće dobiti na mail na upit Kreatora ili potencijalnog Kreatora.

7. Da li postoje početni troškovi otvaranja web trgovine?
Početni trošak ne postoji. Besplatno se otvara web trgovina te prikaz dizajna na majicama.

8. Šta uključuje nabavnu cijenu?
Nabavna cijena uključuje održavanje web trgovine, izradu mockup prikaza, majicu, tisak, pakiranje, dostavu kurirskoj službi.

9. Koja je moja cijena za kupce?
Modna Katedra ne uvjetuje izlaznu Kreatorovu cijenu. Cijena može biti od nabavne cijene do neograničeno. S obzirom da gornja granica cijene artikla nije ograničena te da postoji bankarska provizija od 2,5% na prodajnu cijenu, onda taj dio snosi Kreator.

10. Koja je preporučena izlazna cijena?
Preporučena izlazna cijena je od 30 – 70% marže. Izlaznu cijenu mora procijeniti svaki Kreator za sebe osobno.

11. Kako se možemo zaštititi od krađe dizajna?
Sa svakim Kreatorom potpisujemo Ugovor gdje se obvezujemo da Modna Katedra neće zloupotrebljavati dizajne Kreatore

12. U šta pakirate artikle?
Svaki proizvod dolazi u posebnom MK brendiranom kartonskom pakiranju. Svakom Kreatoru omogućujemo da u kutiju ubaci flyer ili neku unaprijed pripremljenu personaliziranu poruku.

13. Kako mogu  znati koliko sam prodao artikala?
Prilikom svake kupnje od strane klijenta, Kreatoru na mail dolazi obavijest o narudžbi artikla. Na taj način Kreator može pratiti stanje prodanih artikala. Jednom mjesečno šaljemo izvještaj o prodanim artiklima i profitu Kreatora

14. Tko snosi trošak dostave?
Dostavu u iznosu 27kn s PDV za područje Hrvatske plaća kupac. Kupnjom više artikala s weba ostvaruje besplatnu dostavu.

15. Kako mogu izbrisati svoju web trgovinu?
Ukoliko želite izbrisati svoju web trgovinu, pismenim putem nas obavještavate te mi na zahtjev, unutar 7 radnih dana, brišemo Vašu trgovinu i prekidamo suradnju.

16. Kako se dodaju novi proizvodi u trgovinu?
Svaki novi proizvod će za Vas ubaciti naš tim

17. Koliko traje izrada i dostava majice?
Okvirni rokovi isporuke klijentu iznose do 7 ranih dana. Iznimno se može dogoditi da taj rok produžimo. U tom slučaju će klijent biti obaviješten o kašnjenju.

BULK NARUDŽBE

1. Kako mogu napraviti narudžbu?
Nudimo više mogućnosti za napraviti svoju narudžbu ili se informirati o mogućnostima. Javite nam se na e-mail info@modnakatedra.com ili na +385 92 394 9081.

2. Kako mogu napraviti narudžbu za svoju školu ili fakultet?
Do sada smo odradili više od 40 fakulteta i škola. Javite nam se s idejom. Ukoliko nemate svoj dizajn, naš tim dizajnera će napraviti prijedlog dizajna. Plaćanje prema fakultetima se može napraviti s obzirom da koristim e-račun.

3. Kako se plaća narudžba?
Plaćanje je avansno transakcijskim računom, KEKS Payom ili online putem Payment Gateway sustava.

4. Koliko košta izrada personalizirane majice?
Cijena artikla ovisi o sljedećim elementima:
– Koji artikl naručujete
– Količina
– Tehnici printa
– Dodacima
– Broj dizajna na majici
– Broj boja na dizajnu

5. Koliko košta prosječna majica?
Svaka majica ili neki drugi tekstilni artikl se razlikuje s obzirom na kvalitetu, količinu, tehniku printa broj dizajna na majici i broju boja po dizajnu te dodatnim elementima poput privjesne i ušivne etiketice te pakiranja (baggie)

6. Mogu li vidjeti primjerak prije izrade narudžbe?
Možete zatražiti mockup prikaz svojeg dizajna na majici. Nažalost, testni primjerak se ne može napraviti s obzirom na skupoću izrade jednog primjerka. Preporučamo pogledati naš Portfolio gdje možete vidjeti naše radove.

7. Koliko traje od narudžbe do isporuke? Postoji li mogućnost za hitnom isporukom?
Narudžba ovisi o kompleksnosti izrade i dodatnim elementima. Prosječna isporuka je do maksimalno tri tjedna od vidljive uplate na računu. Ukoliko postoji potreba za hitnom isporukom, molimo da nam se javite kako bi vidjeli da li možemo ispoštovati tražene rokove.

8. Koja je politika naplate?
Plaćanje bulk narudžbi se vrši avansno transakcijskim računom. Nakon vidljive uplate, artikli se kreću proizvoditi te su spremni za isporuku unutar 21 radni dan.

9. Hoćete li me informirati nakon što pošaljete narudžbu poštom?
Ukoliko je narudžba unutar grada Zagreba, isporuku vršimo osobno na dogovorenu adresu. U slučaju isporuke van Zagreba, isporuka se vrši kurirskoj službom o čemu ćete biti obaviješteni.

10. U Katalogu ne mogu pronaći artikl koji me zanima. Možete li mi pomoći?
Naravno da možemo. Molimo te da nam se javiš mailom, a mi ćemo se potruditi nabaviti informaciju u što kraćem vremenu.