Početna / Blog / Merch za IT sektor

Merch za IT sektor

19.10.2022.

Firme iz IT sektora uglavnom same imaju pristup kvalitetnim i korisnim tehnološkim rješenjima i gadgetima – zato se merch koji im se nudi uglavnom koncentrira na poticanje raznih aktivnosti nakon posla.

Artikli poput brendiranih trenirki, hudica, ručnika za plažu, tajica, opreme za trening ili planinarenje, torbe i sično, ono su što se daruje zaposlenicima ili suradnicima kako bi merch bio primjenjiv nakon posla, budući da se radi o sektoru koji većinu (radnog) vremena provodi uz ekrane i tehnologiju.

Kao i kod ostalih sektora, Modna katedra nudi uslugu koja prati klijenta kroz cijelu godinu i kroz promjenu navika. Tzv. konceptuaalni merch zapravo podrazumijeva da brending postaje dio svakodnevnice te prati klijenta kroz razne aktivnosti. Ovo se postiže tako da klijent Modnoj katedri javlja svoje godišnje aktivnosti bitne za prilagodbu mercha, a Modna katedra zatim na osnovu tog plana i okvirnog briefa kreira merch koji stvara priču.

Primjerice, merch se može personalizirati za različite dijelove godine pa tako stizati klijentu ili zaposleniku na adresu – od ljetnih torbi koje uključuju ručnik, bocu za vodu i ostale potrepštine za plažu, do zimskog asortimana poput kapa, rukavica, šalova i termosica. Naravno, tu je i božićni merch koji se također može prilagoditi – mogućnosti su nebrojene, ovisno o mašti. Osim sezonskog mercha, podrazumijevaju se i bitna razdoblja i aktivnosti svakog pojedinog zaposlenika pa se tako merch može prilagoditi te zaposlenik dobiva poseban set mercha za početak svog rada (taj paket može sadržavati bilježnice, olovke, opremu za radno mjesto, brendiranu majicu), za posjećivanje raznih evenata i konferencija, za team building (primjerice, hemok, trenirku, jaknu, torbu za teretanu i slično).

U nastavku donosimo neke od opcija, a ukoliko se inspirirate, svakako nam javite ideje!